Vers Ibérico

DeRaza


Langzaam maar zeker wint het verse Ibérico-varkensvlees van DeRaza SL aan bekendheid. Deze unieke en luxe producten zijn afkomstig van een uniek en raszuiver dier uit Spanje, dat dankzij zijn zwarte (negra) hoefje (pata) ook wel bekend staat als Pata Negra. Het Iberische zwartpootvarken is vooral beroemd vanwege de vleeswaren, zoals de wereldwijd befaamde ham, maar ook het verse vlees van dit dier wordt mondiaal geprezen als het lekkerste varkensvlees.

Ibérico, zoals we het noemen, heeft qua smaakbeleving niets te maken met het varkensvlees dat wij in Nederland traditioneel zo goed kennen. De Ibérico-varkens hebben hun leven lang in de bossen gescharreld en hebben alleen natuurlijk voedsel tot zich genomen. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed dooraderd is met het extreem smakelijke (intramusculaire) vet, dat gezond is vanwege de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 en past in een cholesterolverlagend dieet.

Met het verse Ibérico-vlees van pionier DeRaza, de marktleider in Spanje, weet u zeker dat u een onvergetelijke smaakervaring zult beleven. Wij controleren en begeleiden het volledige traject van de geboorte van de biggetjes tot de uiteindelijke verkoop van de producten. De ervaring en expertise van DeRaza, de moderne installaties en het professionele personeel zorgen ervoor dat u bij onze producten de natuurlijke smaak van het Iberische varkensvlees proeft: puur, authentiek en ouderwets lekker!

Voor meer informatie over de producten van DeRaza bekijk onderstaande catalogus.

DeRaza catalogus

Ibérico vleeswaren

Carrasco, DeRaza, Felipe Hernandez


Pata Negra ("zwarte poot") is de in de volksmond gebruikte term voor de Spaanse Jamón Ibérico, die tot de beste rauwe hamsoorten ter wereld wordt gerekend. De ham wordt in Zuidwest-Spanje geproduceerd. De naam Pata Negra is genoemd naar de zwarte hoefjes van het varken, maar officieel is Ibérico de correcte term en die wordt door de Spaanse wetgeving beschermt. De Ibérico-varkens hebben hun leven lang in de bossen gescharreld en hebben alleen natuurlijk voedsel tot zich genomen. Dit zorgt ervoor dat het vlees goed dooraderd is met het extreem smakelijke (intramusculaire) vet, dat gezond is vanwege de hoge concentratie Omega 3 en Omega 6 en past in een cholesterolverlagend dieet.

Wij kunnen u alle verschillende vormen van de Ibérico-ham in twee verschillende kwaliteiten leveren, namelijk in Cebo en Bellota kwaliteit. De Bellota-kwaliteit is hierbij de best mogelijke. Iedereen kent natuurlijk het verhaal van de varkentjes die eikels eten. Deze eikeltjes (in het Spaans: Bellota) vallen alleen in het Montanera-seizoen en de varkens die dit seizoen buiten staan, genieten van de natuurlijke leefomgeving en de specifieke nootjes.

Naast het aanbod van Ibérico-hammen hebben wij ook drie verschillende worsten van dit speciale varken, waarbij elke worst is gemaakt met een ander kruidenmengsel:

Lomo Ibérico: Gedroogde worst, gemaakt van alleen de lende van het Ibérico varken.
Chorizo Ibérico: Typisch Spaanse worst op basis van knoflook en paprikakruiden.
Salchichon Ibérico Worst op basis van knoflook en peper, die lijkt op een salami.

Wij werken samen met een groot aantal verschillende merken tegen verschillende prijzen en kwaliteiten

Klik op het logo om de catalogus te downloaden

  • Een van de beste producenten van Spanje

  • Waar wij ook het verse vlees mee doen

  • Lomo’s en cebo blokken tegen een scherpe prijs!