Graan gevoerd rundvlees uit Uruguay

La Finca Imperial

La Finca Imperial brengt u de smaak van hoge kwaliteit graan gevoerd rundvlees uit één van de mooiste landen van Zuid-Amerika. Passie voor vlees en smaak komen samen in dit speciaal voor de Iberdeli ontwikkelde programma. 

Uruguay is een uitgestrekt land aan de oostkust van het continent en beslaat 176.000 km2, vier keer de grootte van Nederland. Het feit dat het land slecht 3,5 miljoen inwoners telt zorgt ervoor dat dit groene land bij uitstek geschikt is voor de productie van rundvlees. De veestapel telt dan ook gemiddeld 12 miljoen dieren.

Uruguay heeft een lange traditie wanneer het gaat om de productie van de Engelse rassen Hereford en Angus, 85% van de veestapel bestaat uit deze hoog kwalitatieve rassen. Op de uitgestrekte pampa’s groeien de dieren op met een ruimte van minimaal 1 hectare per rund. De laatste 100 tot 130 dagen van hun leven worden de dieren verzorgd in de ‘feedlot’, speciaal ingericht om te voldoen aan EU regulatie 481/2012 voor de import van hoog kwalitatief graan gevoerd rundvlees.  

De speciaal voor La Finca Imperial geselecteerde dieren doorlopen een cyclus met zeven verschillende diëten van hoogwaardige granen, onder anderen soja, sorghum en mais(planten), om ervoor te zorgen dat ze de heerlijke smaak en dooradering krijgen waar La Finca Imperial om bekend staat.

Samen met onze partners in Uruguay zijn we zo in staat om u het beste te geven wat Uruguay te bieden heeft!