Rubia Gallega rundvlees

Discarlux

Het Rubia Gallega is een eeuwenoud runderras uit Galicië. Deze runderen worden in kleine getalen gehouden bij lokale boeren. Het is in Galicië normaal om een rund na minimaal 6 jaar te slachten, wat relatief laat is in vergelijking met andere rasrunderen. De dieren hebben alle tijd gehad om te genieten van al het moois wat Galicië te bieden heeft.

Het vlees van de Rubia Gallega-runderen kenmerkt zich door de mooie en subtiele vetdooradering. Door de traditioneel kruidige en ietwat zilte smaak, staan de Rubia Gallega-producten bij veel sterrenkoks in Spanje op de kaart. De unieke smaakbeleving is overigens het gevolg van de natuurlijke en vrije levenswijze.

Discarlux is gevestigd in Madrid en heeft de beschikking over meerdere dry-age cellen waar het prachtige vlees van de Rubia Gallega runderen minimaal 21 dagen wordt gedry-aged en vervolgens wordt uitgesneden en verpakt. Door de jarenlange expertise van dit bedrijf weten zij perfect wanneer het vlees voldoende gerijpt is voor consumptie.

Iberdeli is er trots op dat wij u de mogelijkheid kunnen bieden om kennis te maken met alle delen van het Rubia Gallega vlees. Hopelijk genieten uw gasten er net zo van als wij!